FAKTA TENTANG LELAKI

FAKTA MENGENAI LELAKi
1. Lelaki biasanya tidak
terpikat terhadap wanita
disebabkan mereka
cantik, tetapi mereka
lebih mudah terpikat
terhadap personaliti dan
ketrampilan seseorang
itu.
2. Lelaki amat bencikan
lelaki lain yang cuba
untuk menggoda kekasih
mereka.
3. Apa yang sedang awak
lakukan? atau Awak dah
makan ke belum? adalah
merupakan soalan paling
kerap akan ditanya
ketika mereka menelefon
seorang wanita.
4. Lelaki akan sibuk
dengan pekerjaan
mereka sepanjang hari,
tetapi sebelum tidur,
pasti mereka akan
memikirkan mengenai
wanita yang mereka
benar-benar sayang.
5. Apabila lelaki benar-
benar sayang terhadap
seorang wanita, mereka
akan mengabaikan semua
karakter negatif yang
ada pada wanita
tersebut.
6. Lelaki akan membuat
seribu satu kesimpulan
sekiranya seorang wanita
senyum kepada mereka.
7. Lelaki sanggup
melakukan apa saja
untuk mendapatkan
perhatian daripada
seorang wanita.
8. Lelaki amat benci
apabila wanita
menceritakan mengenai
kisah bekas teman lelaki
mereka.
9. Seorang lelaki mampu
menyukai wanita untuk
seminit, kemudian terus
melupakan mereka.
10. Apabila seorang lelaki
bersedia untuk berjumpa
ibubapa kekasih mereka,
ini menunjukkan mereka
benar-benar serius.
11. Lelaki juga akan
menangis.
12. Lelaki akan lebih
untuk berusaha memikat
wanita yang menolak
cinta mereka, ini adalah
kerana mereka sukar
untuk menerima
kekalahan.
13. Jangan sesekali
memberikan mereka
mesej tergantung seperti
“Ada sesuatu nk bgtau
awak ni…. erm… tapi
takpela”. Mereka akan
membuat seribu satu
andaian dan akan
berusaha untuk
mendapatkan jawapan.
14. Lelaki akan teruja
apabila mendapat
sentuhan yang tidak
diduga.
15. Lelaki akan menjadi
gagap apabila bercakap
dengan wanita yang
mereka suka.
16. Apabila wanita
menyatakan tidak, hati
lelaki akan menyatakan
‘ok…. takpe…. cuba lagi
esok..’
17. Lelaki amat sayang
ibu mereka.
18. Lelaki sanggup
mengorbankan makan
tengahari mereka
semata-mata ingin
memberikan wanita
beberapa kuntum bunga
ros.
19. Lelaki amat sukar
untuk difahami
melainkan anda seorang
pendengar yang setia.
20. Adalah lebih baik
anda menguji seorang
lelaki itu terlebih dahulu
sebelum
mempercayainya. Tetapi,
pastikan ia tidak
mengambil masa yang
terlalu lama.
21. Lelaki lebih bersikap
terbuka untuk
menceritakan hal
peribadi mereka.
22. Lelaki amat suka
apabila wanita yang
menentukan pemakaian
mereka.
23. Lelaki tidak suka
kekasih mereka
mempunyai hubungan
dengan orang lain
terutamanya kawan
lelaki.
24. Apabila lelaki
membelikan hadiah
kepada wanita, mereka
amat risau sekiranya
hadiah yang mereka
berikan tidak disukai.
25. Lelaki lebih banyak
berfikir.
26. Imaginasi lelaki tiada
had. Mereka mampu
untuk membayangkan
apa sahaja.
27. Ketinggian wanita
adalah tidak penting, apa
yang lebih penting adalah
berat mereka.
28. Sukar untuk lelaki
untuk melepaskan
kekasih mereka terutama
apabila sudah bercinta
melebihi 3 tahun.
29. Lelaki tidak sukakan
wanita yang
materialistik.
30. Lelaki memiliki
semangat yang kuat
untuk berubah dan ianya
perlu sokongan yang kuat
daripada kekasih mereka.
31. Apabila lelaki
menceritakan sesuatu
yang serius, berikan
perhatian yang
sepenuhnya. Ia amat
penting.
32. Lelaki lebih gemarkan
wanita yang pandai
memasak.
33. Jangan sombong,
kerana ia akan
membuatkan lelaki
berusaha untuk
memalukan anda.
34. Lelaki belajar
mengenai cinta melalui
pengalaman, bukan
seperti wanita yang
belajar mengenai cinta
melalui novel yang
mereka baca.
35. Lelaki paling tidak
suka kekasih mereka
keluar bersama lelaki lain
berdua walaupun
hubungan mereka hanya
sekadar kawan.
36. Lelaki akan
memaafkan kesalahan
yang pertama dibuat,
tetapi bukan untuk
kesalahan yang kedua.
37. Lelaki tidak suka
wanita yang terlampau
mengada-ngada.
Kalau Suke LIKE Jer :)

KeNapa Niey...

bnde yg eka xnk da tjdi skg ni.. ap ni.. bnde yg sgt d'elakkan.. da lme eka lupe da bnde ni.. knp dy hrus kmbli d'gtan? knpe dan mngapa...
eka xphm.. prlu eka lalui  nye seorg dri..
hmmm. sgguh sket sbnanye mlalui kperitan realiti idop kte..
knpe prlu dye kmbli stlah eka brjye mmbuang dye sluruh nye dlm dri eka..
prlu kah digti sjrah itu??
ttpi bgaimana harus dlupakan  kmbli skrinye pelakon utme brada d depn mate..
 aaaaaarrrrrrhhh!!!!!
Kalau Suke LIKE Jer :)

Da NaK FinaL Lar...

Final Exam Schedule
Module: AC110

MONDAY 19-Sep-11 9:00am-11:00am, Wk 1, 19-Sep-11
Modules: AC110
Groups: BEL120

TUESDAY 20-Sep-11 9:00am-11:00am, Wk 1, 20-Sep-11
Modules: AC110
Groups: CTU101

FRIDAY 30-Sep-11 8:30am-11:30am, Wk 2, 30-Sep-11
Modules: AC110
Groups: MAT112

MONDAY 03-Oct-11 9:00am-12:00pm, Wk 3, 03-Oct-11
Modules: AC110
Groups: FAR100

THURSDAY 06-Oct-11 9:00am-12:00pm, Wk 3, 06-Oct-11
Modules: AC110
Groups: AIS130



Slamat Berstudy la ye.. Di ucapkan kpde dri sndri.. n mmbe2 yg trlibat..
Kalau Suke LIKE Jer :)

Kenapa Perlu Berubah..?

ary ni eka nk story psl ssorg niey.. dlu dy ni rpat gak ngn eka.. skrg,, sjak org ckp ni da ade yg pye.. brubh sgt kot.. ukan eka sowg yg ckp.. kwn2 dy pon ckp.. knpa la prlu brubah.. nt yg rugi dri sndri jgak kn. ade prob cri kwn jgak.. ukn la nk trase sgt ngn dy ni.. kering2 aty eka pon ade gak kcik aty kdg2.. pkr la org lain kan.. tu la org ckp. law dpt yg bru da xigat yg lme ni kannn.. hope dye sdar sblum tlambat ye.. eka slalu doakan yg tbaek tok dye..
Kalau Suke LIKE Jer :)

HoliDay

cite psl cuti.. skg ni eka nga cti mid sem... hm wt pe eak kt uma... study lg.. kt kolej study.. kt uma pon kne study lgi... nt naek cti sbok ngn test la.. ap bnde lg.. pning woo... ni cti kne relaks la cket kple ue.. kn2..
ap2 pon eks dpt rmy kwan bru.. ni lah kwn2 bru eka..









Kalau Suke LIKE Jer :)

Student Again

cte psal student.. eka suda bgelar student lg.. stelah dkt 5 buln xde status an.. hhuhuh.. wt mse ni overall kt cni owrite2 ewp.. hope smpy eka abes blajar la akn owrite2 jek yerk.. ^__^
Kalau Suke LIKE Jer :)

Sambung Blajar...

ary ni eka da nk grk g kl.. sdey nk tggl kn family.. uma.. kwn2.. bile la dtg jmpe dyowg ag kn.. sdey nye..
kwn2 eka mnx maaf law eka ade wt sala kat kowg.. doakn eka bjye ye kt sne..
hope korang x lupekn eka.. love u all 4 ever..
ni kngan ngn geng g balau.. bru2 gk g.. ble la dpt cmni lg kn...
tq krna sudi jd kwn eka... daaa sume..
Kalau Suke LIKE Jer :)

Agak2 Nye Yela kn

rilik lagu ni sme ape y ak eka rse skarg.. hm smlm dy syp pon xmsg eka..
time rse induw eka.. bwu nk msg cll.. lw ade mmbe2 lgsong xigt eka,, kdg2 eka xrse dy btol2 syg kt eka.. wlaupun aty eka x trfime dy.. tpi dy nk jgak kt eka.. eka da lyn dy.. dy wt xlyn eka lk.. knon2 da bjye la wt eka syg kt dy.. piiiraaahhhh... biar la dy.. lw rse eka pnting cri la eka.. lw x tpulg.. yg pnting aty eka xtpikat lgsong kt dy.. lnx la.. pkir lak an..

Hanye tempat bermain......
Kalau Suke LIKE Jer :)

Tips Mengurangkan Atau Mengelak Jerawat

1. Ambil wudu' sebelum tidur.
2. Pastikan diri berwudu' sepanjang masa.
3. Elakkan diri daripada tekanan.
4. Pastikan anda mempunyai rehat dan tidur yang cukup.
5. Elakkan daripada memicit jerawat dengan kuku kerana ia akan menyebabkan jerawat menjadi bengkak, merah dan berparut (radang).
6. Berdisiplin dalam menggunakan pencuci muka dan ubat.
7. Pastikan pencuci muka anda betul-betul sesuai dengan kulit muka.
8. Pastikan tangan anda sentiasa bersih kerana jika tangan kotor (mempunyai bakteria), maka ia akan memindahkan bakteria ke muka apabila anda menyentuh muka.
9. Pastikan kain pengelap muka anda sentiasa bersih dan lembut.
10. Lindungi kulit dari sinar matahari kerana ia akan meransang kulit mengeluarkan lebih banyak sebum sehingga menyebabkan pertumbuhan jerawat.
11. Kurangkan makanan yang pedas, berminyak dan berkalori.
12. Elakkan dari membuat atau memikirkan perkara-perkara yang boleh menaikkan ghairah nafsu.
13. Pastikan muka anda benar-benar bersih selepas memakai mekap.
Kalau Suke LIKE Jer :)

20 Senarai Lelaki Bajet Malaya

  1. Kau yang cakap dirty dengan kawan-kawan & kuat-kuat konon nampak kool & sempoi padahal kau nampak bodoh
  2. Kalau text ngan laki, bahasa rilex & ok..tapi bile text ngan gadis, "macam manew niew..i segan lew nark kuar ngan u..hukhuk..^__^" macam shit doh konon menepati citerase gadis itu
  3. Rambut kau menjadi masalah disamping keutamaan..payah lah kalau berangin sikit kau pegi sliding door or cermin kereta cepat-cepat semata-mata nak repair rambut kau..kalau jalan tepi bende bercermin pun nak jeling tengok rambut..ape doh
  4. Kau dah famous ngan sikap sempoi..tapi kau agak-agak lah kalau nak kuar g tengok wayang pun pakai short..kemas sikit pakai jeans pun ok lah..asal? bulu kaki kau rebonding eh? aq tengok sendiri pun jijik
  5. Tak payah budget nak sempoi & kool sangat lah bile kau pakai beg,accessories pink konon kau ni jambu & metroseksual tapi kulit hitam berminyak..wekks
  6. Kau kutuk kawan lelaki sendiri yang muka berjerawat konon kulit kau bersih pakai Fair&Lovely..lelaki lagi awesome bile ada jerawat
  7. Bila kau lepak ngan gadis, kau steady..tapi bila member lalu depan selamba "i tak kenal dia"..kalau angkat pun muka macam nak tak nak je
  8. Sopan ngan girls hot..tapi kurang ajar ngan yang lain..tak kira lah lelaki sendiri or gadis yang gemok & tak cun..cam aram
  9. Menggelabah nak belanja gadis gebu kat fastfood..bila kawan sendiri mintak belanja Coke alasan kau macam shit
  10. Pakai barang branded..Adidas, COnverse, Top Man, Levis, Casio, Okley..lepastu kau nak gampang-gampang ngan member kau yang pakai sliper Sufian ngn baju pagoda
  11. Tak pun kau cerita banyak duit & barang berjenama dekat gadis gebu kasi gadis gebu tertarik ngan sifat metroseksual & up-to-date kau
  12. Kau pakai DSLR pakai duit ptptn tak pun duit mak abah tapi duit makan sesak sampai pinjam member..tapi bile member nak pinjam DSLR kau kedekut macam sial
  13. Usung DSLR kau kehulu kehilir konon kau ni foto-tangkap..bila tengok cara amik gamba pun cam suck..pegang DSLR pun tak style
  14. Panas terik, berpeluh kat tengah kotaraya ni, boleh pulak kau pakai sweater tebal,Okley, topi Monster, short pants & kasut Vans yang besar sampai orang tengok pun lemas
  15. Taip macam-macam kat facebook siap fuck suck sume keluar..tapi realiti lepak jugak ngan budak layan anime & tonton Fairy Tale, Naruto dekat lapy
  16. Nak lepak ngan gadis tapi barang dressup sume kau pinjam..daripada topi Monster, Okley, baju, kemeja, jeans & kasut sampai duit pun pinjam..alasan nye barang sendiri tak hensem ngn kau..buat apa kau beli dulu bodoh
  17. Kau cakap "bro..nak g mana bro? lepak lah kejap bro.." kuat-kuat padalah bila dalam rumah, kolej tak pernah pulak cakap macam tu
  18. Duit ptptn habis sebab belanja awek..tapi bila awek tanya kenapa duit habis, cakap member selalu pinjam..nak kasi diri tu nampak mulia di mata gadis
  19. Kau kerek ngan abang kerja kat Petronas or Caltex masa nak isi minyak bila dalam kereta kau ada gadis gebu tak pakai tudung konon kau hensem sampai abang tu respect kat kau
  20. Main blog, Facebook & Twitter bagai..tapi semua yang dalam blog & lain-lain gampang je lebih..kasi orang nampak kau awesome di alam maya..realiti, menangis bila gaduh ngan gadis

Kalau Suke LIKE Jer :)

25 Jenis Perempuan Yang Lelaki Paling Meluat & Menyampah

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot
Kalau Suke LIKE Jer :)

Penat Nyer Tunggu

UPU – Lepasan SPM
Semakan Temuduga (jika ada) :11 April 2011 Rujukan: UTM, UiTM, UPSI, UPNM
Temuduga : 14 – 18 April 2011
Keputusan Permohonan : Mei 2011 Rujukan: upu.mohe.gov.my
Penerimaan Tawaran : Mei 2011 IPTA
Pendaftaran Pelajar Baru: 1 Jun 2011
nak tggu upu lmbt nyer.. twu x tdi eka dpt surt dri UniKL.. da trima msok da,, tggal isi borg jew.. tpi nk tggu upu dlu.. adoi.. pening kpale.. ary ue eka da tolk twaran dri Institut Profesional Baitulamal.. ni xkn nk tolk lg UniKL.. sume tolak nt2 last2 tkot xdpt lgi lak.. mak eka swoh amek UITM..
PENING KAN NAK PIKIR BENDA NI SUME..???
Kalau Suke LIKE Jer :)

Saya BosaN

bosan laa.. edit blog ni.. pning kple.. byk nk wt tpi xjdi.. huhuh
Kalau Suke LIKE Jer :)

BEZA SUKA DAN CINTA

1- Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang. Tapi di hadapan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.
2- Di hadapan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.
3- Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku. Tapi jika kita melihat
ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.
4- Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu. Di depan orang yg kita suka, kita akan
tunjukkan imej yang sebenar.
5- Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata. Di depan orang yang kita suka, kita akan bebas berkata apa saja.
6- Kita tidak akan merenung mata orang yang kita cinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orang yang kita suka.
7- Bila orang yang kita cinta menangis, kita akn turut jua menangis. Bila orang yang kita suka
menangis, kita akan cuba untuk membuat dia gembira.
8- Perasaan cinta bermula dari kata. Perasaan suka bermula dari telinga. Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika cuba menutup mata cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang yang hidup akan mengalami ini dalam hidup mereka.

Kalau Suke LIKE Jer :)

CINTA IBARAT HANTU

1. CINTA IBARAT TOYOL
cnte law xde duet xkmne ye x??
2. CINTA IBARAT SUNDEL BOLONG
cntek di depn tpi bhong d blakang..
3. CINTA IBARAT POCONG
mlompat-lompat dri satu hti.. ke hti yg lain..
4. CINTA IBARAT JELANGKUNG
Dtg xd jemput..pulg x d hntar..
     Tpi Ni yg pling trok..
5. CINTA IBARAT PONTIANAK
kalw xbisa dthan jdi la mcm hntu ni.. mgendong ank... huuhuu
just for laugh..
Kalau Suke LIKE Jer :)

SIKAP PARA PEREMPUAN

Betul atau tidak, terpulang kepada para lelaki untuk menilai.

1. Tidak pernah puas.

Baju tak cukup 10 pasang. Kasut kena ada semua kaler. Jiran sebelah tukar langsir, nak tukar langsir jugak. etc2.

2. Perempuan sangat suka duit.

Lebih2 lagi zaman sekarang, kebanyakan perempuan memang mata duitan. Ada orang kata, cuba tengok siti nurhaliza kawen dengan siapa? norjuma kahwin dengan siapa? Perempuan ramai yang lebih pentingkan duit berbanding cinta.

3. Perempuan suka mengatur.

Well, ramai yang kata, kalau berkapel atau berkahwin, perempuan suka mengatur lelaki mengikut kehendak mereka sendiri. hari ni kena pakai baju apa. esok boleh balik pukul berapa. channel apa yang boleh buka. Duit gaji kena buat apa. bla bla bla.Malah sikap suka mengatur ini jugalah yang membentuk sikap queen control.

4. Cemburu buta

Pernah berlaku depan mata saya sendiri. pakwe call, dan dia dengar suara perempuan. pastu mula soal jawab macam polis;
'awak keluar dengan perempuan mana? oh ni keja awak, saya takde awak berfoya2 dengan orang lain. perempuan tu cantik sangat ke sampai awk keluar dengan dia? bla bla bla. adeh adeh adeh. 

5. Emosional terlebih.

Perempuan memang berhati lembut dan mudah menangis, tetapi ramai yang menggunakan kelebihan ini sebagai satu alasan kalau tiba2 emosi. lebih2 lagi guna alasan PMS. Asyik nak jauh hati saja. Salah sikit, merajuk. Silap sikit, menangis.Lama-lama lelaki akan angkat kaki sebab dah meluat.

wallahua'lam. 



Kalau Suke LIKE Jer :)

AkU & MeRekA

Ni cter psal llaki yg dkt dlm idop eka bru2 ni.. yg wt idop eka hppy slalu.. fisrt cter psal epul.. dye ni xde la brsal dri fmily yg brade.. ddok pon flat je.. dlu dy dok uma sndry.. bsar gak uma nye.. coz wt sndry. pstu kne amek coz tu tnah krjaan.. xbg pmpasan pon.. nk xnk dy n fmily kne la myewa.. dy sbnarnye ukan ank kndong fmily yg skrg.. dy ank agkt.. dy pon skola smpy f3 jew.. coz fmly agkt dy xde wet.. so dy jdi la bdak yg dgil ter amat.. sjk tu la eka rase idop dye bebas.. smpy skg.. xde owg  nk mra ap yg dy wt.. skrg dy xkje.. dy ckp jge ayh dy kne stroke..  g pon dy ckp da mls  nk kje.. coz xde trnsport.. dy ni xreti la smnpn wet.. plik eka tgok.. cmne la dy ley idop.. law eka xreti la cmtu.. hm so skg dy jdi "PAKWE ANGKAT".. haa xde kn owg wt?? eka jewp yg wt.. k ni je la dlu cter psal dy.. xpyh la ltak pic.. pic dy ade kt blog eka sblom ni...
hm kte stop lu cter psal dy k...
Kalau Suke LIKE Jer :)

.